Esports

El finançament de l'esport català

Estem ja dins el procés d’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per aquest any 2013, i sigui com sigui, l’esport català patirà més retallades. Ja les va assumir el 2012 i sembla que el 2013 no anirà millor. L’ofec que ens imposa l’estat espanyol, la impossibilitat d’accedir al deute, els límits de dèficit i l’incompliment del govern del PP de les seves obligacions pressupostàries envers Catalunya, ens condemnen a malviure i a castigar la ciutadania catalana amb una situació d’autèntica misèria per a molts catalans i catalanes.

Respecte a l’esport, podem constatar que el Govern (la Secretaria General de l’Esport) ha pagat només un 10% de la subvenció del Pla Català d’Esport a l’Escola del curs 2011 – 2012; del 2013 ningú en sap res. Els Consells Esportius van rebre un 80% del pressupost del curs 2011 – 2012 el mes de novembre del 2012, i del pressupost del 2012 – 2013 encara no en tenen cap confirmació. Tampoc s’ha fet efectiva l’aportació de la Generalitat per l’assegurança dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i el Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE) dels dos últims anys.

I les federacions catalanes també pateixen les mateixes retallades i el mateix ofec econòmic; la seva subsistència, en molts casos, penja d’un fil. Però des de la Sectorial d’Esports d’ERC, reclamem sensibilitat, com a mínim, per les nostres federacions que han aconseguit el reconeixement internacional. La projecció internacional de Catalunya per mitjà de l’esport depèn, en bona part, de la seva activitat en l’àmbit internacional.


Josep Saguer i Ricart
President de la comissió sectorial d’Esports
Esquerra Republicana