Esports

Esport femení, molt a fer encara...

Durant molts anys , massa....segurament, portem parlant i parlant sobre la igualtat d'homes i dones, i tot i que val a dir que en la societat s’hi va avançant, hi ha encara molts aspectes, que un té la sensació de que encara hi ha molta feina a fer. Un d’ells es sense cap mena de dubte, l’esport.

L’esport, es una part molt important de la graella de la programació de les televisions i les ràdios. En el cas dels canals de la Corporació Catalana de mitjans audiovisuals no n’és pas l’excepció. Les retransmissions esportives son una de les parts més importants pel que fa a l’audiència i els grans esdeveniments esportius, molts cops s’emeten en prime time .

Des de fa un parell d’anys, els catalans i catalanes que ens agrada l’esport i les retransmissions esportives, podem gaudir d’un canal temàtic com es ESPORT 3, un canal que hauria de servir per que l’audiència pogués tenir accés a esports més minoritaris o categories amateurs d’esports principals. Però mirant la graella del canal ESPORT 3, un se’n adona que la majoria de retransmissions esportives i la majoria de programes que la componen estan majoritàriament dedicats a l’esport masculí i en una ínfima part al femení.

Crec amb sinceritat que a Catalunya tenim una gran quantitat de noies que competeixen al primer nivell, molt bones, grandíssimes professionals que entrenen duríssim, sacrifiquen hores i hores ,amb l’únic objectiu d’aconseguir les seves fites. Cal que les nostres nenes i noies visualitzin a la televisió dones competint al màxim nivell en el mon esportiu, ja que d’aquesta manera es veuran capaces d’arribar a aconseguir els seus objectius i un mirall on veure’s reflexades. L’esport fomenta tot un seguit de valors com són l’amistat, la capacitat de sacrifici, el respecte, el treball en equip, etc.....

Creiem, doncs, que en una televisió publica té la responsabilitat de treballar per la pluralitat i per la igualtat...... i creiem fermament que l’esport femení té una audiència potencial..... per que la qualitat sempre té audiència, i les esportistes del nostre país són professionals i així ho demostren dia a dia.....

Albert Donés i Antequera
Diputat d’ERC i responsable de temes d’esport al Parlament de Catalunya