Moviments Socials

Neix la Plataforma Stop Mare Mortum

El passat 19 d’abril vam ser testimonis d’una de les pitjors tragèdies humanitàries que ha viscut Europa en els darrers anys. Aquell fatídic diumenge d’abril van perdre la vida més de 800 persones desprès de que l’embarcació en la qual intentaven creuar el Mediterrani naufragués a les portes d’Europa. No era la primera tragèdia migratòria, i malauradament tampoc va ser l’última, ja que durant les setmanes posteriors es van produir més naufragis. Moltes van ser les persones que es van indignar, no tan sols per la tràgica pèrdua de vides humanes, sinó per la indiferència i hipocresia amb la que han estat actuant al respecte les institucions europees.

El dia posterior a la major tragèdia migratòria del Mediterrani, es va celebrar una reunió on van participar una trentena de persones provinents d’entitats socials, partits polítics, sindicats, organitzacions no governamentals o simplement a títol individual. Com molts altres moviments socials, que neixen espontàniament després d’un succés que serveix com a detonant, el 20 d’abril es constituïa la Plataforma Stop Mare Mortum. Una plataforma on ja s’han adherit 135 entitats i més de 350 persones a títol individual, tots ells i elles empesos i empeses per la indignació i la frustració. Ni els òrgans governamentals ni la ciutadania podem seguir impàvids mentre segueixen morint persones que fugen de realitats tan diverses com els conflictes armats, la repressió als seus països d’origen o la pròpia situació econòmica i social en la qual estan sumits molts d’aquests països.

El passat 27 d’abril, la Plataforma Stop Mare Mortum ja va aconseguir mobilitzar a més de 300 persones davant l'oficina de la Comissió Europea, on es va fer un homenatge a les víctimes i es va exigir als organismes de la UE que plantegessin les polítiques migratòries en base als principis dels Drets Humans en els quals es fonamenta la UE. Però no ens volem aturar en una simple reivindicació que quedi en l’oblit. La Plataforma continua treballant i té l’objectiu de seguir pressionant i proposant solucions que donin resposta a totes aquelles persones que pels motius que sigui, es veuen obligades a sortir dels seus països d’origen, persones que en molts casos són susceptibles de rebre l’estatus de refugiat tal i com estipula la Convenció de Ginebra de 1951 i de la qual tots els estats membres de la UE són firmants.

Pel dret a la vida i a la dignitat humanes, NO MÉS MORTS al mar Mediterrani!

PLATAFORMA STOP MARE MORTUM
Compte Twitter: @stopmaremortum
Compte Facebook: Stop Mare Mortum
Compte Instagram: stopmaremortum
Email: stopmaremortum@gmail.com
Web/Bloc: https://stopmaremortum.wordpress.com/