Drets socials

Nous reptes socials per la nova República

Jaume Forés
Jaume Forés
En el moment de crear les bases social de la nova República, els reptes són grans, hi han nous àmbits per orientar i antics problemes que han de solucionar.

Esquerra ha assumit la responsabilitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. En aquest, hem de treballar per solucionar situacions derivades de la situació que ha patit Catalunya els darrers anys i per crear les bases de la nova República:
  • La coordinació de l’àmbit laboral amb les polítiques de cohesió, és un dels aspectes que dona sentit  al nou Departament.
  • La creació d’una unitat que fusioni els diferents tipus de prestacions existents, en un organisme integrat, més eficaç i donant una millor resposta a la nostra societat.
  • Donar compliment a la Resolució del Parlament de Catalunya, per la qual s’integren els serveis socio- sanitaris.
  • Un dels eixos fonamentals sense cap dubte és el Pla de Xoc de lluita contra la pobresa, pel qual el Departament ha d’intensificar polítiques ja existents i dissenyar i aplicar noves actuacions de forma contundent. En aquest eix el Departament ha de ser capaç de coordinar les diverses actuacions de lluita contra la pobresa interdeparmtemetalment.
  • En la creació de la nova República hem de parar una atenció especial al treball en els valors i el civisme de la nova societat, és una oportunitat única que no podem desaprofitar.

La llista de reptes seria llarga i mes que en sortiran pel camí. Són reptes complexes on interactuen molt diverses variables i on no ho tindrem fàcil per diversos motius.

Ara és el moment millorar problemes del passat I crear les basses socials de la nova República catalana.


Jaume Forés
President de la sectorial de Benestar Social
Esquerra Republicana