Ciutadania i Migració

Implica't a la nova sectorial de Ciutadania i Migracions

Núria Camps
Núria Camps
La nova sectorial de Ciutadania i Migracions, hem iniciat aquesta nova etapa amb una Jornada de Debats Oberts en la que hem volgut envoltar-nos d’experts en la temàtica per tal que ens fessin bones aportacions entorn als 4 grans eixos que són els temes cabdals que marcaran la nostra agenda dels propers 16 mesos i d’abordatge imprescindible si volem contribuir a construir un país millor, inclusiu per a tothom.


1.- CONSTRUIR UN NOU PAÍS,
https://www.youtube.com/watch?v=VGLj7Bc6ep4

2.- REFUGI I POLÍTIQUES D’ACOLLIDA,
https://www.youtube.com/watch?v=jbZtk93vxs8

3.- IGUALTAT D’OPORTUNITATS (ÀMBIT LABORAL I EDUCATIU)
https://www.youtube.com/watch?v=4wK38Sk57FY

4.- DIVERSITAT I PREVENCIÓ DE LA ISLAMOFÒBIA
https://www.youtube.com/watch?v=GscPU2CGBy0
 

La societat catalana és diversa i cal vetllar per incorporar aquesta diversitat a la visió del nou país. És per això que ara, més que mai, cal construir noves polítiques públiques de forma participativa.

Per fer-ho és molt necessària especialment la implicació de persones d’arreu del territori i que decidim les accions a desenvolupar i a prioritzar. Volem aconseguir una xarxa activa de referents de ciutadania i migracions a cada àmbit territorial o comarca perquè la inclusió social i la cohesió és construeix des de l’àmbit local.

Som molt conscients que no sempre és possible la participació presencial i per això, aquestes primeres  jornades de debat, van ser enregistrades per tal que poguéssim posteriorment compartir-les amb vosaltres. Als links hi trobareu el contingut de les 4 taules de debat. A partir l’ara, elaborarem un esborrany de pla de treball que finalment aprovarem de forma participativa en una propera reunió de la nostra Sectorial.

Us convidem molt decididament a incorporar-vos d’aquest procés ja que, de ben segur, esteu treballant en aquest àmbit arreu del territori, i per tant serà bo disposar d’enes comunes per donar-ho a conèixer a tota la ciutadania i ampliar la base social. Hem de posar en valor i identificar què guanyarem amb la independència i, alhora, explicar molt bé el principi de transitorietat jurídica per garantir la seguretat jurídica a tothom.  


NÚRIA CAMPS I VIDAL
Presidenta de la sectorial de Ciutadania i Migracions
ciutadania@esquerra.cat