Feminismes

Sí a la República de la igualtat entre dones i homes

Merche Blanco
Merche Blanco

No a un Estat conservador que retalla la Llei d’Igualtat aprovada pel Parlament de Catalunya

El paradigma que tenim actualment, impulsat per l'estat espanyol, no ajuda a atacar les desigualtats de gènere, ni tampoc per aconseguir que les persones més vulnerables puguin ser actives dins de la societat. No hi ha seguiment d'acompanyament per a la inserció social i laboral.


Les dones representen el 52% de la societat i hem d'estar representades en condicions d'igualtat a tot arreu. Un tribunal constitucional que es dedica a suspendre articles de lleis que vetllen per eradicar l'assetjament sexual i per la implantació de plans d'igualtat i la perspectiva de gènere a les empreses. Els preceptes suspesos tenen un fort impacte social, ja que a Catalunya la diferència salarial entre dones i homes és d'un 26%.

Sí a un República de dones i homes lliures amb igualtat efectiva i responsabilitats compartides

El treball i la igualtat de gènere ha de ser la política social prioritària, i aconseguirà disminuir les desigualtats de tot tipus, sobretot les de gènere. Hem de poder exercir aquests drets per combatre les desigualtats i ho farem amb responsabilitat i coherència.

Acompanyats i acompanyades, també dels agents econòmics, socials i del tercer sector on anirem modulant i reduint les diferents desigualtats.

Amb una Catalunya independent ho aconseguirem.


Merche Blanco
Secretaria de la Dona del Vallès Oriental
Esquerra Republicana
dones@esquerra.cat

Vols saber-ne més? Visita la República que farem