Moviments Socials

Sí a una República garant dels drets col·lectius

Núria Clotet
Núria Clotet

No a un Estat espanyol centralista que gira l’esquena a les llibertats democràtiques i al fet diferencial de les nacions dins l’Estat

L’Estat espanyol ens té acostumats a una manera de fer política despòtica
“per al poble però sense el poble” i sense cap mena de control ni transparència. Ignorar la voluntat popular s’ha convertit en la seva premissa i la maquinària d’Estat està a punt per torpedinar qualsevol iniciativa encaminada a exercir el dret col·lectiu d’autodeterminació, encara que sigui legal i democràtica. No podem permetre’ns doncs viure en un Estat que no dialoga, no negocia i no entén les regles de joc dels Estats democràtics. Ni viure en un Estat que prefereix amenaçar, denunciar, judicialitzar o condemnar abans que entrar a raons democràtiques.

Sí a una República garant dels drets col·lectius reivindicats pels moviments socials i les mobilitzacions ciutadanes

Davant d’això, la força de la col·lectivitat, de la societat organitzada i dels moviment socials hauran d’esgotar totes les vies no violentes per aconseguir exercir aquest dret. La força democràtica de la raó és tan potent que cap amenaça, procés judicial o maquinació d’Estat podrà vèncer.

A la República Catalana respectarem i promourem els drets i llibertats de tothom i primarem la justícia social amb una legislació que protegeixi les persones més vulnerables i afavoreixi el creixement social, cultural i econòmic del país, en col·laboració i coresponsabilitat de la ciutadania.

La República Catalana respectarà el dret nacional d’autodeterminació, com ara ens agradaria que el nostre fos respectat, perquè el dret a decidir el futur d’un poble és bàsic per créixer i avançar cap a una societat més justa, lliure i equitativa.


Núria Clotet
Sectorial de Moviments socials
Esquerra Republicana
movimentssocials@esquerra.cat

Vols saber-ne més? Visita la República que farem