Moviments Socials

Un Govern còmplice de les lluites i els anhels

Marta Vilalta
Marta Vilalta
El nou Govern de Catalunya sorgit després del 27S ha començat a caminar. Són moltes les prioritats que s’hauran d’abordar ràpidament per donar resposta al mandat democràtic, per fer front a l’emergència social a través del Pla de Xoc, per canviar aquelles decisions que fins ara posàvem en dubte, i per complir el compromís adquirit amb la ciutadania. Les dones i els homes d’Esquerra que en formen part saben el perquè i l’objectiu de la seva responsabilitat: empènyer des del seu àmbit per fer realitat la República Catalana i construir un nou país just, net i amb igualtat d’oportunitats. I tant important és el fons (el què farem) com la forma (com ho farem).

Per això, per aconseguir-ho, serà imprescindible caminar cap al país que volem donant-nos la mà amb les entitats, les organitzacions, les plataformes, els moviments i les persones que treballen dia a dia en el seu àmbit sectorial i que encarnen el sacrifici, la lluita i l’esforç per superar les injustícies i fer realitat les reivindicacions socials, polítiques i civils necessàries. Tenim al davant la millor de les oportunitats: posar les eines del Govern de Catalunya al servei de la ciutadania i fer-ho generant complicitats, escoltant la veu del poble, teixint xarxa i conreant aliances. No hi ha altra manera d’entendre la política que fent-la útil, amb la gent i per la gent.

Des del republicanisme, des de la fraternitat, des de la solidaritat, còmplices de les lluites i dels anhels que són tant teves, com seves, com vostres com nostres. I això, entès com un tot, ens farà més forts com a país, més justos com a col·lectiu i més grans com a poble.


Marta Vilalta
Secretària Nacional d'Entorn