Moviments Socials

... i ara un nou país!

Pere Ricart
Pere Ricart
Divendres 12, ha fet un any de l’aconseguiment de la data i de la pregunta del que havia de ser un (EL) xoc de trens entre la legalitat espanyola i la legitimitat catalana, un pas importantíssim per la nostra història, i un pas petit, però ferm, per a la llibertat de tota la humanitat. Esforç ingent i al mateix temps balder, si observem que a la fi sembla que només ha de servir per poder arribar a les eleccions de 2016 o a la llista única!.

Dissabte 13 també feia 5 anys del 13-D a Osona, i ens retrobàvem representants de l’ANC, Òmnium i algun ja antic voluntari del Vic-decideix, o del Tona-decideix o d’un altre “-decideix” a la Central, edifici que i tot i la seva curta nova vida, ha estat espectador de privilegi en la creació i desenvolupament tant del 13 D com de l’ANC.

Primer retem homenatge a un patriota determinat que ha esmerçat la vida lluitant per un futur millor, més just i més digne amb 42 curts però intensos anys. Un més d’aquest degoteig injust, mentre patim el jou opressor, que amb el seu espoli ens obliga a malviure i ens pren els recursos que ens haurien de permetre tenir més opcions per sobreviure.

L’àpat transcorre en harmonia i entre alcohols , que alliberen llengües i secrets!. Els de Calldetenes han portat un pastís fet a casa, els de Folgueroles coca del mossèn, els de Roda de Ter hi posen una ratafia casolana...

Els de Sant Julià eren just a l’entrada; els de Taradell al fons, a tocar de la xarxa, els de Manlleu a la dreta. Ningú dubta de l’objectiu comú. I els volem barrejats en una llista única? O no cal i respectant el lloc on cadascú es troba millor i es veu més en cor de defensar les seves conviccions, els deixem seure com fins ara? Juguem tots al mateix? Volem enganyar a algú? No, oi?

Ah, la llibertat, quin bell mot! Ara, dotem-lo de contingut!


Pere Ricart
Comissió sectorial de Moviments Socials
Esquerra Republicana