Moviments Socials

Insubmissió a les aules

Núria Clotet
Núria Clotet
Un cop més la societat catalana ha demostrat que quan la política es fa malament al Congrés, la gent la desfà als carrers. Som Escola i altres entitats de la societat civil, sindicats, partits i la comunitat educativa en ple van sortir al carrer el passat 14 de juny per rebutjar la llei Wert. Però no era una mera protesta. Era un advertiment: ja n'hi ha prou! Ja n'hi ha prou d'intentar assassinar una llengua, ja n'hi ha prou d'intentar fragmentar el català de les Illes, el País Valencià i el Principat, ja n'hi ha prou de voler fracturar la societat.

Els Països Catalans veiem amenaçada la llengua catalana, i en Jaume Sastre ja porta més de 40 dies de vaga de fam. Ja n'hi ha prou que al segle XXI i en democràcia, s'hagi de reclamar el respecte i la preservació d'una llengua mitjançant una vaga de fam.

Gandhi ja ho deia: Quan una llei és injusta, el més correcte és desobeir-la. La història sempre ens ha alliçonat en aquest sentit, des de Sòcrates, passant per Bertran Russel i Luter King, entre d'altres.

A casa nostra, els col·lectius antimilitaristes ho tenien molt clar i gràcies a la insubmissió es va abolir el servei militar.

Si tenim clar que la política està al servei de les persones i no al revés, la Llei Wert no es podrà aplicar, perquè cada dia que passa i cada dia que intenten amenaçar el poble català, sorgeix com a resposta una societat més madura i empoderada. I contra una societat forta i cohesionada no es pot lluitar.


Núria Clotet Agut
Secretària de Moviments Socials