Moviments Socials

Per un país lliure de retallades, cal mobilitzar-nos

Gerard Fernéndez
Gerard Fernéndez
Cada dia que passa els catalans vivim pitjor i, sobretot, molt pitjor del que el nostre esforç i el nostre treball ens permetria. Com a conseqüència, la societat catalana, el nostre teixit productiu, els emprenedors i les classes treballadores veuen minvades les seves oportunitats i, en molts casos, la seva supervivència.

Les finances de la Generalitat es troben al llindar del col·lapse fruït de l’asfíxia financera de l’Estat, que és qui ingressa el 95% dels impostos dels catalans, i només proveeix la liquiditat en comptagotes, que amenaça la tresoreria de les arques públiques catalanes, i posa en perill les prestacions més elementals de l’estat del benestar.

Els diners que ens envia l’Estat no permeten avui afrontar tots els pagaments necessaris en forma de nòmines als treballadors públics, proveïdors, transferències corrents, inversions i concerts educatius i sanitaris, dels quals en depèn el funcionament de les nostres escoles, hospitals, farmàcies, entitats del tercer sector, i tantes empreses i serveis que atenen els ciutadans en nom de la Generalitat.

Catalunya no és sobirana ja que l’Estat espanyol és el responsable de fixar el sostre de dèficit del pressupost de la Generalitat, és a dir, de l’escreix que podem gastar en relació als ingressos que disposem. Uns ingressos que són els impostos que cobra l’Estat i dels quals només n’arriba un 60%.

Per aquest motiu cal mobilitzar-nos, cal estar al costat de la gent que més pateix, a totes les mobilitzacions amb les nostres estelades, explicant amb arguments el motiu d’aquestes retallades imposades i mirant sempre cap a la Delegació del Govern espanyol, així com explicar l’única solució possible, la independència.


Gerard Fernández
President de la Sectorial de Moviments Socials d’ERC