LGTBI

Jornada: Els drets LGTBI a la República Catalana

En el marc de la campanya "La República que farem" la Coordinadora LGTBI d'Esquerra Republicana va organitzar la jornada "Els drets lgtbi a la República Catalana" en la que en Xavier Florensa va presentar els pilars de la República en aquest àmbit: http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/lgtbi

Prèviament, en Toni Garcia, diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania a la Diputació de Barcelona d’Esquerra Republicana, va donar le benvinguda i va presentar la jornada en la que va assenyalar que "ERC treballem des de les institucions i des del carrer per una República Catalana on tothom pugui ser estimat i estimar com vulgui".

A continuació va tenir lloc la primera de les taule rodones sobre “Un col·lectiu divers en una República de drets” amb la participació de la Fina Campàs, activista trans, Abel Huete, vicepresident de l’Associació Colors de Ponent, Catalina Pallàs, presidenta de Famílies LGTBI, Toni Travieso, president del Club Esportiu Panteres Grogues, i l'Ester Capella, diputada al Congrés de Diputats d’Esquerra Republicana, encarregada de moderar la taula. Entre la diversitat de les intervencions, es va posar l'accent en la necessitat de visualització del col·lectiu lgtbi per tenir referents fins assolir la normalitat.

En la segona part va tenir lloc el diàleg “Una llei per un país lliure d’homofòbia” a càrrec de'n Jordi Samsó, membre del Casal Lambda i primer responsable del Programa LGTB de la Generalitat de Catalunya, la Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, i la Carme Porta, vicepresidenta de la Coordinadora LGTBI d’Esquerra Republicana, encarregada de moderar el debat. Com a conclusió del diàleg la Mireia va afirmar que "sommia amb una República on la diversitat sexual i de gènere formi part de la nova República com un dret fonamental que sigui respectat". I en que "la República defensi aquestes drets no sols com a col·lectiu lgtbi sinó com a societat".

La cloenda va anar a càrrec de l'Eduard López, vicesecretari general d’Acció Política d’Esquerra Republicana.

Per més informació, aquí podeu veure el vídeo sencer de la jornada: