Feminismes

Totes les dones avancem

Sara Bailac
Sara Bailac

Cada cita amb les urnes és una nova oportunitat per tornar a dir a l'Estat que la democràcia no s'empresona. Aquesta primavera tindrem l'oportunitat de tornar a dir de manera contundent que la lluita per la democràcia, la llibertat i la República continua. Haurem de tornar a escollir entre democràcia o repressió i nosaltres, la gent d’Esquerra Republicana, tenim clar que ara, va de llibertat.

La meva generació és nascuda en el que havíem cregut que era una democràcia consolidada, en un suposat marc de drets i llibertats pels que havien lluitat els nostres padrins i padrines. Vivim la davallada del règim del 78 i hem constatat, un cop més, que en aquest Estat espanyol centralitzador, uniformitzador i antidemocràtic Catalunya no hi té lloc.

I és més: en aquest nou context ens cal blindar els drets de les dones i fer-los avançar davant dels qui volen decidir per nosaltres, davant dels qui ens diuen què hem de fer amb els nostres cossos, els que sostenen una justícia masclista i polititzada. Per això és important, imprescindible, que les dones siguem a les institucions: als ajuntaments, al Congrés, al Senat, al Parlament Europeu… Per justícia, per representativitat democràtica, per comptar amb talents, punts de vista, experiències i interessos que fins no fa gaire havien quedat exclosos de l’esfera pública. Les dones hem de ser a les institucions perquè quan hi ha dones feministes, totes les dones avancem.

 

Sara Bailac

Candidata al Senat per Lleida