Feminismes

Feminitzar i feministitzar

Mireia Mata
Mireia Mata
La primera vegada que ho vaig explicar al Consell Nacional, algú em va dir que semblava un joc de paraules. I no era un joc de paraules. Era un repte. I gran. Amb l’impuls del Pla per la Igualtat, a finals del 2015, empenyíem un compromís que des de la direcció nacional havíem assumit: feminitzar el partit (que hi hagi més dones) i feministitzar-lo (fer-ne una organització de dones i homes feministes).
 
Aquest darrer cicle electoral, i molt especialment les eleccions municipals i les llistes cremallera, han posat de relleu que el nostre treball d’aquests darrers quatre anys ha tingut sentit: hem arribat a un 46,4% de dones de les persones electes i hem arribat a 229 de les 807 llistes encapçalades per dones. I encara ens queda feina, molta feina: seguim cap a la paritat en els càrrecs supramunicipals (consells comarcals, diputacions) i sobretot a garantir que la mirada feminista s’integra a totes les nostres polítiques locals. La persistència en la nostra tasca ens ha de portar a més dones encapçalant llistes, i molt especialment de ciutats grans. Hem començat un bon cicle i cal continuar en aquest camí que ens marca el Pla per la Igualtat.
 
Avui toca agrair els milers de dones militants,simpatitzants, amigues, mares, familiars, conegudes, companyes, que heu participat activament en els centenars d’actes i heu fet possible aquest èxit. En les que ens heu ajudat a fer el partit més gran i sobretot millor. Perquè com diu la nostra companya Muntsa Marzàbal, “Quan més dones hem portat a les llistes, millors resultats hem obtingut”. És així i hem de continuar aquest camí. I no fer ni un pas enrere, i ajudar-nos les unes a les altres.
 
Enhorabona i gràcies a totes.

Mireia Mata i Solsona
Vicesecretària General de les Dones