Salut

Un Sistema Nacional de Salut basat en la transparència i l’equitat

En aquestes eleccions l’aspecte nacional està agafant el més gran protagonisme i sembla que algunes persones i alguns partits obliden o volen que oblidem les problemàtiques socials que avui estan patint una gran part dels catalans i catalanes.

Al mateix temps, noticies de fons públics malversats i sospites de corrupció creen desencís i desconfiança de la ciutadania envers els polítics i dirigents. Especialment en l‘àmbit de la salut han sortit a la llum diferents afers, algun alt càrrec ha dimitit, i una comissió d’investigació havia de començar al Parlament el mateix dia en que es varen convocar les eleccions, però sense temps per cap compareixença la comissió s’ha aturat, però qui sí ja ha estat inculpada és una revista que havia alertat de possibles irregularitats en la gestió sanitària.

Des d’ERC ens comprometem a basar les nostres accions en una total transparència i creiem en la necessitat d’una regeneració democràtica de la política, l’administració i la gestió del sistema de salut. Demanem el compromís de la represa immediata de totes les comissions d’investigació a nivell parlamentari de les causes obertes envers el desviament del diner públic detectat en la sanitat catalana i exigirem, si és el cas, responsabilitats polítiques, econòmiques i penals.

Un altre compromís és la revisió dels recursos a nivell territorial, per una igualtat d’accés per les persones visquin on visquin i que no depengui del interessos individuals sinó que vetlli pel bé col·lectiu i que ningú en pugui quedar exclòs.

Esquerra Republicana parteix d’un dels principis del republicanisme, en que el sistema de salut té un efecte directe sobre la funció social d’una societat, per aquest motiu, l’accés universal ha de ser el garant d’equitat de la ciutadania i de la solidaritat. Igualment fa coresponsable al ciutadà de la seva pròpia salut i per tant entén que ha de ser un subjecte actiu en la promoció de la salut.

El nostre repte és el del ciutadà responsable, saludable i exigent que amb un teixit professional i associatiu de primera envergadura ha de liderar el canvi per construir un nou model sanitari i social universal basat en la regeneració política, la simplicitat administrativa i de gestió, el rigor, la transparència i el rendiment de comptes.

Per més informació pot consultar el programa complet de Un nou Sistema Nacional de Salut i d’Afers Socials


Gràcia Ferrer
Presidenta de la comissió sectorial de Salut
salut@esquerra.org