Esports

La projecció internacional per mitjà de l'esport

Estem vivint uns moments decisius pel futur del nostre país i pel benestar dels seus ciutadans. I és per això que ERC ajudarà a la governabilitat de Catalunya, des de l’oposició, amb responsabilitat i patriotisme. I el primer pas serà fer una consulta a la ciutadania per poder tenir la independència i poder constituir un nou estat dins la Unió Europea.

Però ara ens calen suports internacionals potents, perquè l’estat espanyol no ens posarà fàcil aquest procés. Per això, en la constitució del nou Govern, s’haurà de tenir molt en compte qui gestionarà les relacions exteriors de Catalunya durant tot el camí cap a la independència, ja que s’haurà d’explicar al món la nostra realitat històrica, cultural, lingüística, i la voluntat catalana de ser un estat.

I els responsables de les relacions exteriors de Catalunya hauran de tenir molt en compte l’esport català com a mecanisme de projecció internacional. És evident que cada esdeveniment internacional que es realitza a Catalunya dóna a conèixer la nostra realitat a més esportistes, federatius, directius... de l’esport internacional, que coneixen què és Catalunya i què vol ser.

El nou Govern haurà de donar suport a les seleccions esportives reconegudes en la seva participació a totes les competicions del calendari internacional per tal de ser-hi com a catalans, exercir de catalans, i donar mostres de catalanitat ens el fòrums esportius internacionals.

També caldrà demanar als nostres esportistes que treballin en el mateix sentit, fent evident la seva catalanitat i el seu compromís envers Catalunya. N’hi ha molts de compromesos, però a alguns els caldria analitzar el seu grau de patriotisme, de vegades massa condicionat per l’aspecte econòmic. El futur del país depèn de tots.


Josep Saguer i Ricart
President de la comissió sectorial d’Esports
esports@esquerra.org