Drets socials

Independència i cohesió social

La cançó diu “Never walk alone” (Mai caminaràs sol), i aquesta es la sensació que ha de tenir el ciutadà de Catalunya, especialment aquells que estan en pitjor situació. Han de sentir com l'administració de la Generalitat de Catalunya, el seu Govern, està al seu costat.

Com diu un dels actuals catalans universals “Es pot perdonar que no l’encertin, però no que no s’esforcin”. Aquesta és la impressió que s’ha de tenir, que es fa tot el que esta a les mans de l’Administració de Catalunya, fruït del treball elaborat, pràctic i constant de lluita per la cohesió social.

Estem en un moment històric per Catalunya, mai havien estat tant prop de tornar a ser Estat, des de fa quasi 300 anys. Paral·lelament pensem ....i mentrestant què?.....Mentrestant, la nostra societat ha de solucionar greus problemes quotidians dels nostres ciutadans que li han sobrevingut en els darrers anys, majoritàriament derivats de la crisi econòmica.

En aquest moments, paral·lel al procés nacional, hem de solucionar problemes com són:
  • Que tots els ciutadans tinguin uns ingressos mínims per la seva subsistència digna.
  • Que tots els nens i nenes tinguin garantit com mínim un àpat equilibrat al dia.
  • Que les entitats que lluiten per la cohesió social a Catalunya, tinguin garantida la prestació pels serveis que donen.
  • Desenvolupar el Pla Nacional de lluita contra la pobresa i aplicar mesures d’urgència derivades d’ell.

En ocasions parlem de la forta pujada que ha tingut el Scottish National Party i la tendència creixent per la independència dels Escocesos, des de la seva entrada a Govern. Aquesta està relacionada, en gran mesura, per la seva capacitat en solucionar problemes reals de la gent. Pensem que són dos aspectes que van units, la capacitat de gestió per resoldre la quotidianitat i l’avenc nacional.


Jaume Forés i Llasat.
President de la comissió sectorial de Benestar Social