Salut

Matinal de salut a la seu nacional d’Esquerra

Per a un nombre creixent de persones, masses, la seva vida ha canviat, uns no tenen feina i, els que encara en tenen han vist com les condicions laborals han empitjorat o tenen el dubte permanent de quan els tocarà a ells incrementar les llistes de l’atur. Tot plegat fa que, la desesperació en uns casos, la por i desesperança en altres, comporti una major facilitat per emmalaltir. És una evidència demostrada des de’l punt de vista de la salut pública que la malaltia és més freqüent en les franges socials més febles, fins fa poc protegides socialment i que donen nom a l’estat del benestar i a la justícia social.

L’ombra de més i majors retallades que els mitjans de comunicació i els polítics expliquen, esborrona, sobretot en l’aspecte concret del que significaria la destrossa brutal de la sanitat, la nostra sanitat catalana tant preuada com a mostra d’eficiència arreu.

Esquerra vol posar sobre la taula de debat, la sostenibilitat del nostre sistema sanitari, per això des de la sectorial de salut s’ha organitzat una matinal pel proper 4 de maig a l’auditori de la seu nacional en que es debatrà sobre el present i futur de la nostra sanitat. Des d’Esquerra estem convençuts que la preservació de l’estat del benestar és la base per la cohesió social i, cal que tots i tothom donem el millor de nosaltres per aconseguir mantenir/millorar el que ens pertoca com a dret fonamental. Comptem amb les intervencions d’en Guillem López Casasnovas i Maria Àngels Martínez Castells, i esperem que sigui enriquit amb les intervencions dels assistents i en puguem treure conclusions que serveixin per albirar un futur sanitari equitatiu, eficient, sostenible i universal.


Carme Bertral i López
Secretària de la comissió sectorial de Salut
Esquerra Republicana