Salut

Volem transparència en la sanitat pública

En els darrers mesos , la sectorial de salut d’Esquerra Republicana com a eina de suport als nostres parlamentaris i companys que, situats a les meses de treball CIU/ERC,  esmercen esforços per trobar solucions a la malmesa sanitat catalana, hem estat avaluant diferents escenaris on, s’han produït frecs entre administració i treballadors de la salut, que han vist malmeses la seva situació laboral amb perills formals de sentir-se exclosos . Un d’aquests escenaris ha estat l’hospital Clínic sobre el que planava la possibilitat de passar a ser Fundació privada un cop esgotat el contracte vigent fins ara.

De sobte, apareix la notícia que determinades activitats sanitàries de baixa complexitat seran derivades a l’hospital del Sagrat Cor, hospital gestionat per IDC Salut ( Abans CAPIO). No cal dir que la contractació d’activitat sanitària a una empresa privada d’entrada no és il·legal, però cal saber moltes coses més com, si el pressupost del Clínic es redueix posem ... 17,5 M€ , per a quin preu es contracten els mateixos serveis a un altra hospital, es a dir IDC Salut ? i, si és més econòmic, a costa de que ? i , si es tanquen serveis de baixa complexitat al Clínic, en quina altra activitat sanitària s’invertiran els llits tancats ?, i com és que sí al Sagrat Cor i no uns altres hospitals ?, i quin concurs públic s’ha fet ? ..... masses preguntes sense resposta que no conviden a la transparència i al bon fer de les meses de treball compromeses amb que el nostre país surti del túnel en que està immers des de fa uns anys.

Des de la sectorial seguirem amatents i treballant per posar llum a aquestes i altres zones fosques de la nostra sanitat.

Carme Bertral
Secretària de la comissió sectorial de Salut