Salut

Més amenaces, més injustícies,.... més raons

Més amenaces, més injustícies,.... més raons


No parem de dir que de raons no ens en falten, però sembla que estan entestats en que fem la col.lecció més llarga de la història. Doncs bé, un exemple més per a la nostra col.lecció de raons.

Sembla ser que des de la plataforma que agrupa organitzacions catalanes que treballen en VIH-SIDA, el Comitè 1er de Desembre, s’han decidit a denunciar la injustícia que s’està cometent per part del Ministerio de Sanidad en les resolucions de subvencions del PNS 2013, lamentant que novament (ja van dos anys) han quedat majoritàriament excloses de la convocatòria les organitzacions que tenen seu a Catalunya.

Fent notar que el CESIDA ( la Coordinadora Estatal) reconeix que les organitzacions catalanes no només presenten projectes de molta qualitat, sinó que són referents a nivell estatal i internacional i en molts programes pioners durant els 30 anys de lluita contra la pandèmia a Espanya.

Les ONGs catalanes han estat moltes vegades iniciadores de la lluita, del treball organitzat, amb projectes consolidats i també novedosos, que han ensenyat, exportat i compartit amb altres territoris. Quin és el preu d’aquesta generositat?

El mateix preu que paguem per la generositat de tota la societat catalana. Una societat barrejada, nascuda aquí, allà i més enllà. Una societat que s’ha esforçat a treballar per enfortir no només la aquesta societat catalana, sinó també l’espanyola. Una societat que ha tingut sempre la convicció que la cohesió social, la justícia i la democràcia havia de ser l’ADN del futur.

Aquest preu és altíssim, extremadament alt, i per aquest motiu injust. No només paguem el preu de Decretos que mostren la involució democràtica i social del Reino de España. Un exemple n’és el nou copagament que vol imposar el Ministerio de Sanidad per medicaments de dispensació hospitalària de no ingressats, que Catalunya no acatarà, sinó també l’espoli fiscal perpetu, l’ofec econòmic premeditat i les amenaces constants.

La denúncia d’avui és una mostra més que en allò que encara som diferents no volem deixar de ser-ho, per un motiu principal. La nostra diferència com a societat catalana són els nostres principis. Principis que no són renunciables. Justícia i cohesió social, llibertat i democràcia. Són principis que volem mantenir com a societat i per aquest motiu és necessari més que mai exercir la democràcia el 2014 per poder decidir llibertat per ser la societat que volem ser, lliure d’amenaces.
Gràcies a totes les ONGs, empreses, entitats, persones que estan resistint a aquestes amenaces, ho farem junts i guanyarem.

Salut!
Enllaç a la denúncia Comitè 1er de Desembre: aquí


Alba Vergés
Diputada al Parlament de Catalunya
Esquerra Republicana