Salut

Prou politiqueig. Posem-nos a treballar per la salut de les persones!

Davant de l’allau de Propostes de Resolució a la Comissió de Salut del Parlament que insten a la reobertura de Centres d’Atenció Primària a diverses poblacions de Catalunya, des d’ERC creiem que no serem d’utilitat als ciutadans si cada vegada utilitzem aquest tema per a fer desgast polític a banda i banda. Entenem que cal abordar el canvi de model d’atenció continuada d’una manera més profunda i sobretot útil.

No té cap sentit que estiguem debatent vàries vegades sobre el mateix tema i població si no podem arribar mai a una solució amb el govern. Per aquest motiu demanem poder treballar dins la Comissió de Salut, més enllà del que són debats polítics, per abordar on som, què volem i com ho fem respecte l’atenció continuada i d’urgències nocturnes pel que fa a dispositius assistencials i efectius del SEM. El Grup Parlamentari d’ERC ha entrat una sol·licitud de compareixença de representants del CatSalut i del SEM a la Comissió de Salut per a que puguem encetar aqueta tasca al més aviat possible.

No decidirem en favor d’interessos d’uns o altres , siguin municipis, Departament de Salut, partits polítics o plataformes on el joc polític és la base. Això ja ens ho trobem a les propostes parlamentàries de la comissió de salut i no soluciona els problemes sinó hi ha acord i no es vol transaccionar esmenes. Decidirem en favor de l’interès general de la millor atenció a les persones.

Volem poder dir que des del Parlament de Catalunya establim els criteris d’atenció i instem el Govern a donar solució a les preocupacions dels nostres ciutadans, tenint en compte les dades objectives que pot aportar el Departament i instant a que abans de prendre decisions analitzi conjuntament amb els consistoris aquestes dades i incorpori els criteris territorials que tenen els propis ajuntaments com a coneixedors directes del seu territori, infraestructures de mobilitat, serveis i les demandes de la seva població i associacions.


Alba Vergés
Diputada al Parlament de Catalunya