Professionals de la salut contra la reforma de la llei de l'avortament

Molts son els col·lectius que s'han posicionat i han sortit al carrer en contra de la reforma de la llei de l'avortament que te una clara lectura regressionista situant el panorama en blanc i negre.

Aquest atac a la llibertat de la dona suposa un brutal retrocés en els drets a la salut sexual i reproductiva, ignorant la realitat social i sanitària de Catalunya creant un problema allà on no n'havia cap.

La opinió generalitzada dels nostres conciutadans esta al voltant de la norma reguladora vigent i no en l'avantprojecte classista i hipòcrita que el Govern espanyol vol imposar. Sembla que el ministre Gallardon no sap que prohibir a les dones decidir sobre la seva maternitat “és violència i menyspreu” o que "obligar a les dones a tenir fills i filles en contra de la seva voluntat, és tortura”

Sota el concepte de seguretat jurídica de la dona tornarem a ser testimonis d'avortaments clandestins amb clar perill per la salut de la dona, o a estigmatitzar-la al haver de recórrer al supòsit de malaltia psiquiàtrica greu obligant a la dona afectada a passar per un via crucis lamentable entre psiquiatres que la convertiran en malalta psiquiàtrica. Constatarem l'increment de malalties mentals a uns nivell insòlits.

Els professionals sanitaris expressem el nostre disgust al haver d'enfrentar-nos a situacions en les que haurem de tancar els ulls davant un problema que s'ha fet per culpa d'una llei absurda i innecessària. La dona ha de poder dir la seva. En te tot el dret.


Josep Maria Sans
Vocal de la comissió sectorial de Salut