Salut

Higienitzem-nos, també en sanitat

El dia 9 de febrer passat vàrem tenir l’oportunitat de visualitzar en directe per la televisió catalana (324) la compareixença del MHP Mas en la comissió d’investigació per l’afer Pujol/Pujol’s i, al meu entendre, es va fer feixuc i reiteratiu.

De totes maneres penso que va ser un gest higiènic i extraordinari que el president del meu país comparegués per donar explicacions .No estem acostumats a que això sigui habitual ja que hores d’ara, el ventall de la honorabilitat dels polítics catalans o no , no passa pel seu millor moment i només en puntuals moments/ persones es donen les explicacions oportunes per aclarir a la ciutadania allò que els pot arribar a confondre o angoixar .

Però aquesta vegada podria ser que hagués estat útil per aclarir responsabilitats individuals ( que d’això es tractava) i no pas tant, polítiques.

Un dubte important va planar en el meu subconscient, el MHP va dir que ell podia respondre d’ell mateix i fins i tot de la seva muller ......., una sorpresa ! que com a persona/individu puc acceptar però que em deixa intranquil·la si penso en el polític responsable en diferents càrrecs institucionals al llarg de la seva trajectòria i ara, responsable màxim del meu país.
Cal mirar i observar al voltant nostre i preguntar les vegades que calgui per assegurar que cap dels nostres col·laboradors en qualsevol projecte, polític o no, està fent el millor pel conjunt i no per la seva butxaca o per un grup de butxaques perquè si no es fa, s’està “ pecant “ per omissió.

Els dubtes i els punts foscos no ens afavoreixen per seguir amb pas ferm el camí cap a la llibertat nacional i, naturalment no puc deixar de pensar, ja que és l’àmbit en el que treballo la quantitat de foscors, ambigüitats, causes pendents de resoldre’s, externalitzacions de serveis sanitaris poc explicats, malestars de treballadors de la sanitat pública, projectes que s’ajornen o aturen ........ . Potser estaria be i seria adequat aturar-nos i fer un gest higiènic també en la sanitat del país, “obrir portes i ventilar”, segurament seria també un gest extraordinari.


Carme Bertral
Secretària de la comissió sectorial de Salut
Esquerra Republicana