Justícia

La trilogia punitiva del PP: reforma Codi Penal, modificació delictes de terrorisme i llei de seguretat ciutadana

A Espanya bufen mals vents pels drets i les llibertats i aquest mes de març ha sigut un mal mes. El PP amb l’aprovació de la reforma del Codi Penal i dels articles del Codi Penal referents a delictes de terrorisme i la llei de seguretat ciutadana, l’anomenada llei mordassa, ha culminat la seva obra repressiva.

Les reformes plantejades no responen ni a les demandes ni a les necessitats de la ciutadania, aquestes van per altres camins, tampoc responen a la necessitat de garantir la seguretat, ni tant sols en la concepció que en té d’aquesta el PP.

Les reformes aprovades s’allunyen dels principis del dret penal modern i del que s’espera d’un Estat democràtic i de Dret , on el que s´ hauria de protegir són els béns jurídics col·lectius i l’Estat del benestar, és a dir, el dret de la ciutadania a gaudir d’una vida digna .

Aquestes reformes legislatives, no fan altra cosa que excloure socialment, sancionar la pobresa i ser un instrument de control social. Que ningú s’enganyi, ens volen porucs, callats i fracturats.

Esquerra Republicana al Congrés i al Senat ens hi hem oposat, hem denunciat aquestes reformes i continuarem denunciant-les, perquè el pla del PP no és altre que infondre por als ciutadans, utilitzar el sensacionalisme com a mitjà de control per criminalitzar la pobresa i intentar fer-nos creure que la tranquil·litat i la seguretat de la ciutadania és garanteix laminant els drets civils i els drets fonamentals. Malgrat les lleis estan aprovades, nosaltres continuarem combatent-les i defensem i defensarem que aquestes no han de ser les lleis penals de la futura República Catalana.

La reforma del Codi Penal amb l’ introducció de la cadena perpètua no busca altra cosa que apartar indefinidament a les persones en lloc de buscar la seva reinserció, significa renunciar a la reeducació i a la reinserció social i fa possible la introducció d’una pena degradant per l’ésser humà com és la condemna a reclusió de per vida.
Aquestes reformes que lluny estan del dret penal humanitari, que lluny estan de la possibilitat de rectificar i esmenar i que lluny estan dels països del nord, que obren escoles i tanquen presons!


Ester Capella
Senadora