Moviments Socials

Ni feixisme ni xenofòbia

El feixisme, la xenofòbia i especialment la islamofòbia, creixen arreu d'Europa. En aquestes condicions, ni tan sols la persona més optimista podia esperar que la campanya de les municipals estigués lliure de racisme.

Però la realitat ha superat les prediccions més pessimistes.

El partit ultra Plataforma per Catalunya utilitza el discurs d'odi per intentar mantenir o superar les regidories obtingudes l'any 2011. El seu objectiu: construir el moviment feixista.

Encara està per veure si tenen èxit. Tot indica que hi haurà al menys una bona notícia: l'enfonsament de PxC a Vic. Allà al suposat “feu d'Anglada”, de cinc regidors/es feixistes, es preveu que en quedin només un o dos. Això és fruit del treball insistent i de vegades difícil d'UCFR Osona. En altres ciutats on s'ha fet una feina semblant, també esperem sorpreses agradables.

La sorpresa dolenta ha estat la campanya increïblement racista del PP, i ja no “només” a Badalona. La recepta xenòfoba de Garcia Albiol ara s’aplica arreu. Utilitzen un discurs difícilment distingible del de PxC amb l’únic objectiu d’ostentar el poder.

El problema és que així abonen el terreny per als feixistes de veritat.

Què podem fer nosaltres? No hi ha prou amb la feina política habitual de cada partit. Els partits d’esquerres fan la seva feina a l’estat francès i sabem com ha crescut el Front National.

A Unitat Contra el Feixisme i el Racisme treballem de manera unitària en aquest tema, sense deixar que les diferències polítiques (reals) ho impedeixin.

Hem imprès 130.000 octavetes amb el lema “No Votis PxC”, i també advertint contra l’ús de la xenofòbia. Estem impulsant grups locals arreu del país.

L’objectiu és doble. Per una banda, aturar els feixistes i els xenòfobs. Per l’altra, construir complicitats entre gent diversa que contribueixin a la convivència més enllà de la lluita política immediata. Si t’interessa, suma-t’hi.


David Karvala
UCFR