Drets socials

Benestar social des dels ajuntaments

Un cop passades les eleccions municipals, desprès dels resultats i la composició dels governs municipals, molts de vosaltres portareu la responsabilitat de la Regidoria de Benestar Social, alguns per primera vegada.

Siguem conscients de que és una de les regidories amb més transcendència en aquests moments.

Ens trobem davant d’unes realitats socials afectades per la pobresa endèmica que sempre hem tingut més la originada per la recent crisi.

En els nostres pressupostos municipals, hem de tenir clar el que hem dit tantes vegades: “Primer les persones”. Els pressupostos segurament seran migrats però la prioritat ha de ser l’atenció a aquells que estan pitjor i a lluitar contra les desigualtats.

Hem donar resposta a aquests precarietats amb uns serveis social eficaços, ser valents en les decisions, evitar talls de subministraments o desnonaments d’habitatges o millorant la recollida i distribució d’aliments.

Dintre d’aquesta responsabilitat, detectem la prioritat dels menors i les seves corresponents famílies, totes les dades ens indiquen que és el col·lectiu que pateix més la pobresa
Si la primera urgència és la lluita contra la pobresa i per la cohesió social, també hem de tenir molt present l'atenció a les persones grans, especialment en l’aspecte domiciliari i tot el que respecta a l’aplicació de la Llei de Dependència.

En aquesta tasca hem de comptar amb la col·laboració d’altres administracions, Generalitat , diputacions o Consells Comarcals.

És important que impliquem a les entitats socials de les nostres poblacions, fen-los partícips tant de les decisions com de la seva aplicació en la mesura que pugui correspondre.
En aquesta tasca podeu comptar amb suport tècnic de la Sectorial de Benestar Social d’Esquerra.

Tenim davant nostre una potent eina de transformació social, aprofitem-la per crear una societat socialment més justa en un País Nou.

Jaume Forés
President de la comissió sectorial de Benestar Social
Esquerra Republicana