Esports

Les amenaces esportives

Acostumats com estem a la política de la por que practiquen els partits unionistes, especialment el PP, davant les properes eleccions del 27S, ens faltaven les amenaces esportives. Han sortit en Javier Tebas (LFP) i en Miguel Cardenal, del CSD, (la veu dels seus amos) a dir que en cas que Catalunya s’independitzi de l’Estat espanyol, el Barça i l’Espanyol serien expulsats de la Lliga de Futbol Professional (LFP). Ja sabem que a aquests dos personatges això és el que els hi demana el cos, que els encantaria fer jugar el Barça amb el Bellcaire (amb tot el respecte pel Bellcaire). Però no ho han calculat bé, perquè la LFP mou una quantitat exorbitant de milions pels drets televisius, i el Barça i l’Espanyol fan rutllar en bona part aquest gran negoci. I com subsistirien els altres clubs si els ingressos per drets televisius baixessin en picat?

Com deia en Joan Tardà al Congrés de Diputats: No tenim por; ja no tenim por! Ells poden seguir amb les seves amenaces, però l’esport català ho té clar, i sinó mireu la gran quantitat d’esportistes catalans de renom mundial que s’han adherit a la campanya “Guanyarem!” , una campanya a favor de l’esport català, que vol ser un referent a Europa, que vol més esport a l’escola, més promoció de l’esport femení, un comitè olímpic català, el reconeixement internacional de les nostres seleccions, un nou model d’alt rendiment i una llei de mecenatge esportiu.

I el diumenge 27 demostrarem al món que Catalunya ha iniciat el camí cap a la independència, que aquest procés ja no té marxa enrere, i que tot el teixit associatiu esportiu català hi sortirà guanyant.

Josep Saguer i Ricart
President de la Sectorial d’Esports d’ERC