Esports

L’esport als municipis catalans

Josep Campos
Josep Campos
Ja portem uns mesos d’ençà de les eleccions municipals del passat 24 de maig d’enguany. Ara és el moment de governar.

No oblidem, però, la situació i conjuntura actuals i les emergències socials, però, en qualsevol cas, l’activitat física i l’esport tenen un rol educador, socialitzador i de foment de la qualitat de vida molt importants en el desenvolupament i benestar de la població.

S’ha d’entendre l’esport com a promotor d’hàbits de vida saludables, de relació social, de millora de la qualitat de vida i se n’hauria de facilitar l’accessibilitat i universalitat de la seva pràctica independentment de l’edat, la condició, el gènere, etc.

Hi hauria d’haver una oferta adreçada a tots i cadascun dels ciutadans atenent a les seves necessitats i preferències, a saber: infants, adolescents, adults, tercera edat, persones en risc d’exclusió social, persones amb discapacitats física, intel·lectual i/o sensorial, esport de competició, esport de participació, esport en família, amb amics, recreatiu, entre d’altres.

Els ajuntaments haurien de fomentar la participació de la població en esdeveniments populars, donar suport a iniciatives de les entitats del municipi i potenciar la col·laboració mútua entre clubs i ajuntament.

No hauríem d’oblidar la importància de la relació efectiva amb els Centres d’Assistència Primària (CAP) per a la prescripció d’activitat física com a mesura de tractament i prevenció de de certes malalties.

L’esport forma part de la imatge i notorietat dels municipis, la qual cosa permet ésser-ne un referent i element distintiu.


Josep Campos i Rius
Comissió sectorial d'Esports