Salut

Temps de canvis

Pere Muntal, Carme Bertral, Alba Vergés i Gràcia Ferrer
Pere Muntal, Carme Bertral, Alba Vergés i Gràcia Ferrer
Han passat quatre anys  des de  que vaig acceptar la proposta de la Gràcia Ferrer de formar part de l’executiva de la sectorial de Salut  com a secretaria  i, en aquest temps i amb el seu lideratge,  puc dir que el treball en equip  de totes les persones  que han col·laborat des de diferents àmbits sanitaris i des d’arreu del territori ha estat una de les premisses bàsiques  per construir , cohesionar  i manifestar les idees que per nosaltres , els republicans són bàsiques per la Catalunya independent i republicana . Producte d’aquesta tasca  han estat  els diferents programes electorals  que s’han elaborat en aquesta etapa marcada per les múltiples conteses electorals que s’han produït . S’ha treballat a gust,  amb il·lusió,  molt i bé.

El resultat de les eleccions del 27S ens va obrir la porta a un nou i volgut escenari en la política catalana, les formacions independentistes, no pas sense un esforç gegantí, van arribar als acords necessaris per poder fer  Govern i fou aleshores quan la il·lusió de tots nosaltres es va fer realitat al fer-se Esquerra Republicana de Catalunya  responsable de la Conselleria de Salut. I tenim al capdavant el conseller  Antoni Comin que lluny de tractes distants pel seu tarannà , i en una de les seves primeres actuacions ens va acompanyar en una executiva extraordinària de la sectorial on es va fer palès  la complicitat i el canvi en l’esdevenir de la sanitat catalana.

Temps de canvis, temps de treball intens i temps de teixir complicitats per a que aquests període de transició cap a la República Catalana es minimitzin en la mesura del possible totes aquelles mancances que en l’àmbit sanitari s’han produït producte de les retallades i secundaries  a una de les  crisi més intenses viscudes en els darrers  vint anys.

Els Estatuts del nostre partit preveuen la renovació de les presidències i executives de les comissions sectorials després de la celebració d’un Congrés Nacional i donat  el cas en la nostra sectorial, vaig presentar candidatura a la presidència juntament amb en Pere Muntal com a secretari i la Gràcia Ferrer  com a vicepresidenta que fou acceptada i avalada en l’assemblea del passat 19 de febrer. M’honora la confiança rebuda i agraeixo a tots  els companys la seva disponibilitat en seguir treballant amb  i des de la sectorial per aquests país nostre on volem que el model sanitari català i des del consens polític retrobi  els seus orígens i es consolidi definitivament.

Salut !


Carme Bertral
Presidenta de la sectorial de Salut
Esquerra Republicana