Esports

Una nova sectorial d’Esports per encarar nous reptes

Josep Campos-Rius
Josep Campos-Rius
El passat mes de gener es van celebrar les eleccions a la Sectorial d’Esports del partit. Després del mandat de l’anterior president, en Josep Saguer, encetem un nou període encapçalat pel Xavier Albert-Canal al capdavant.

Des de la nova executiva volem agrair tota la eina feia pel Josep Saguer i el se equip en tots aquests anys de direcció i lideratge.

Volem valorar-ne la seva voluntat d’acolliment a totes i tots els membres de la sectorial, així com el diàleg i debat entre els diversos agents de l’esport català com institucions, federacions, diferents col·lectius, partits polítics, etc., i la reflexió i treball sobre el nou model de l’esport de la República Catalana, juntament amb els membres de l’executiva i els militants de la sectorial d’esports.

Ens trobem davant l’oportunitat històrica de recuperar els drets i les llibertats nacionals i preparar l’esport català per l’endemà de la proclamació de la República Catalana.

Des de la Sectorial volem que la veu de la gent d’esports d’ERC sigui escoltada i tinguda en consideració, i això no nomes depèn dels nostres polítics escollits o designats, sinó també de la feina que s’ha de dur a terme des de la sectorial. Toca fer feina, molta feina.

El potencial de la sectorial és enorme. Hi tenim gent que ha estat a Govern, on s’ha fet la millor política esportiva des del restabliment de la Generalitat, a directives i tècnics/ques de federacions i d’associacions, grans i petites.

D’entre els eixos que es planteja la nova sectorial d’esports en destaquem els següents:

Obrir un espai de treball en xarxa entre la sectorial i els diferents agents implicats en l’esport català.
Fer-nos presents al territori i participar en debats i fòrums en els que puguem fer sentir la nostra veu i traslladar el missatge en relació a l’esport a la República Catalana.
Oferir-nos com a corretja de transmissió de la societat civil i els càrrecs electes de les diferents administracions en relació a l’esport català.
Oferir-nos als diputats amb responsabilitats en matèria esportiva per col·laborar-hi en el desenvolupament de les iniciatives parlamentàries que tinguin lloc en l’etapa de transició.

Així doncs, ara toca seguir treballant per l’esport català!


Josep Campos-Rius
Vicepresident de la sectorial d'Esports
Esquerra Republicana