Drets socials

Avancem junts per millorar la qualitat de vida

Jaume Forés
Jaume Forés
Entenem que és una prioritat millorar la vida d’aquells que estan en pitjor condicions, la lluita contra la pobresa, la millora de les condicions de les persones grans, de les persones amb diversitat funcional, el joves en situació de risc, etc.

Des de fa anys que estem treballant per millorar aquestes situacions des de diferents fronts, si bé en aquest moment, malgrat les dificultats tant pressupostaries com de traves per part del Gobierno, tenim eines que mai havíem tingut.

Per aquest motiu entenem que hem de fer un treball conjunt amb polítiques socials que tant des de la Generalitat amb els seus Departaments com des del Parlament, diputacions, ajuntaments i entitats del tercer sector. Entenem que la majoria són actuacions que s’han d’abordar de forma transversal a fi de poder avançar per la seva solució.

L'experiència en política social ens diu que el treball des de diferents angles ens permet afrontar el problema d'una forma més completa i trobar solucions més adequades. Per aconseguir aquest treball coordinat, en ocasions hem de vèncer inèrcies o cultures organitzatives que en ocasions ho dificulten.

Les competències que ara es tenen fa que tinguem unes eines i també una responsabilitat que no havíem tingut en el passat, per a millorar les condicions de vida de molta gent. Coordinem institucions i entitats per millorar realitats socials, no és fàcil però aconseguir-ho dóna resultats molt més eficaços.


Jaume Forés
President de la comissió sectorial de Benestar Social
Esquerra Republicana