Esports

Apostar per l'esport

Xavier Albert Canals
Xavier Albert Canals
Fa poc més d’un any van fer-se públiques les conclusions del denominat II Congrés de l’Esport Català. No entrarem en qui, el com, el per què es va organitzar i en qui hi va participar. Anem a les conclusions. Una còpia quasi literal del projecte que Esquerra Republicana tenia ideat i va començar a implementar en els anys en què Esports era gestionat pel nostre partit. No m’equivoco quan afirmo que, per bona part del sector, han estat els anys en què més s’ha avançat en seu esportiva d’ençà de la restauració de la Catalunya autonòmica. En aquells moments el partit va apreciar la importància estratègica, econòmica i política que té l’esport i s‘hi va apostar fort.

 En aquests moments transcendentals per bastir la ben propera República Catalana,  el desenvolupament del projecte no està en mans de la gent d’Esquerra  amb la desnaturalització que pot comportar. Posaríem el projecte per sobre d’egos i personalismes que no fan més que distorsionar el bon funcionament que cal a tota gestió i no instaríem accions per resoldre problemes particulars que ben poc ajuden a crear un model eficient. Deixeu-me que tingui dubtes que siguem en aquest escenari.

A la sectorial d'Esports tenim gent que ha estat a Govern nacional, comarcal i local. Tenim un munt de regidors d’esports a tot el territori, presidents i ex-presidents de federacions i membres de les seves juntes directives, docents i professionals de reconeguda vàlua que podrien perfectament estar a llocs de responsabilitat, tant en el Govern com als organismes participats, però no és així. Cap ni un. Malauradament. No pel partit, que també, sinó pel proper estat. Volem que la República neixi amb estructures i models forts i eficients. I el sector esportiu també ho ha de ser. No oblidem que és un dels sectors més important de mostrar-nos al món.

Aprofito per fer una crida als regidors d’esports del territori. Ens teniu a la vostra disposició. Utilitzeu-nos. I molt.


Xavier Albert Canal
President de la sectorial d'Esports
Esquerra Republicana