LGTBI

Sí a una República respectuosa de la diversitat sexual

Xavier Florensa
Xavier Florensa

No a un Estat sense eines per lluitar contra la LGTBIfòbia

La Constitució espanyola estableix que “
l’home i la dona tenen dret al matrimoni”. Un precepte que va servir de coartada al Partit Popular per recórrer la Llei del matrimoni igualitari, fins que el TC s’hi va pronunciar favorablement el 2012. Malgrat els avenços que va suposar l’aprovació d’aquesta Llei el 2005, l’Estat espanyol no s’ha dotat de polítiques orientades a garantir els drets de les persones LGTBI ni de legislació específica per lluitar contra l’homofòbia.

Tampoc ha tingut un paper molt actiu a nivell internacional en la defensa dels drets de les persones LGTBI, tal i com hem pogut veure recentment amb la repressió que està patint el col·lectiu LGTBI de Txetxènia i la tímida resposta del Govern central.


Sí a una República fonamentada en els valors de la igualtat i contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere

Des d’Esquerra Republicana volem construir una República on el reconeixement i el respecte per la diversitat sexual i de gènere formin part dels seus valors fundacionals. Un nou país amb una Constitució que reconegui de manera explícita el dret de totes les persones a estimar com es vulgui i a formar una família, i que lluiti activament per eradicar qualsevol mostra d’LGTBIfòbia de la nostra societat.

Si bé ja hem estat pioners amb l’aprovació de la Llei 11/2014 contra la homofòbia, aspirem a disposar de les eines d’un estat per dotar-nos d’una legislació potent en matèria antidiscriminatòria per garantir el drets de les persones LGTBI.

També aspirem a ser presents en els organismes internacionals per tal de poder incidir –com la resta dels països- en les polítiques globals de defensa de la diversitat sexual i dels drets humans.


Xavier Florensa
Coordinadora LGTBI
Esquerra Republicana
lgtb@esquerra.cat

Vols saber-ne més? Visita la República que farem