Moviments Socials

Sí a una República amb una ciutadania crítica, compromesa i protagonista de la transformació social

Núria Clotet
Núria Clotet

No a un Estat espanyol que dóna l’esquena als problemes reals de la gent i no vetlla pel benestar de les persones

L’avanç de les societats pel que fa als drets socials, l’equitat i la justícia social no s’assoleix confiant només amb la feina feta al Congrés i als despatxos del govern central. En aquests moments el govern espanyol ha preferit donar l’esquena a les demandes socials com són les d’apujar el salari mínim, la llei de dependència, la de pobresa energètica o l’impuls a les energies renovables i d’autoconsum, entre moltes altres iniciatives legislatives catalanes.


El govern espanyol prefereix tenir una societat empobrida i depenent, i mantenir un salari mínim baix i misèrrim que no fa més que encarir el sistema públic de prestacions. No està per defensar i protegir les persones, sinó els lobbies i les empreses de l’IBEX.

Sí a una República amb una ciutadania crítica, compromesa i participativa motor de la transformació social

En una Catalunya independent l’empoderament de la ciutadania tindrà una resposta real. Tindrem una societat civil organitzada, culta, lliure i participativa, compromesa amb els problemes de la gent i a la cerca conjunta de solucions. Els moviments socials seguiran existint, participant i sent escoltats per les institucions que han de dur a terme les millores en tots els àmbits de la societat. Amb un associacionisme fort, madur i responsable, les lluites es comparteixen i així se sumen esforços i es treballa conjuntament. Aquesta és la base d’una societat republicana sòlida, madura i transformadora.


Núria Clotet
Sectorial de Moviments Socials
Esquerra Republicana
movimentssocials@esquerra.cat

Vols saber-ne més? Visita la República que farem