Salut

Sí a l'Agència Catalana del Medicament

Carme Bertral
Carme Bertral

No a un Estat que ens limita la plenitud de competències sanitàries pel que fa als medicaments i productes sanitaris

La Agéncia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS), és l’agència estatal adscrita al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad que garanteix a la ciutadania i als professionals sanitaris la qualitat, seguretat, eficàcia i correcte informació dels medicaments i productes sanitaris que es comercialitzen al regne d’Espanya.


L’ AEMPS, per tant, té la funció de protecció la salut pública a través de l’autorització prèvia, el registre i control de la fabricació i comercialització dels medicaments d'ús humà, medicaments veterinaris, productes sanitaris, cosmètics, productes de cura personal i el recolzament a la investigació clínica.

Això significa dependència absoluta i la no priorització tant d’estudis propis realitzats a Catalunya com d'uns ingressos dels que només el 10% de tot el rebut a l’AEMPS es redistribueix al conjunt de CCAA.

Sí a la nostra independència de tot allò relacionat en l’àmbit de la salut pública i productes d’ús farmacològic

L’establiment de l’Agència Catalana del Medicament (ACM) ha de ser l’ens regulador de tot el relacionat amb la recerca, el desenvolupament, la comercialització i la promoció de medicaments. La integració de la República Catalana com a estat Independent a l’Agència Europea del Medicament també ens projecta en política sanitària internacional en la que Catalunya gaudeix de notable prestigi donada la qualitat i capacitat reconeguda en recerca i dels seus investigadors.


Carme Bertral i López
Sectorial de Salut
Esquerra Republicana
salut@esquerra.cat

Vols saber-ne més? Visita la República que farem