LGTBI

Una República Catalana per garantir els drets LGTBI

Xavier Florensa
Xavier Florensa

La declaració de la República catalana, com a Estat independent i sobirà de dret, democràtic i social suposa una gran oportunitat per avançar cap a un nou país respectuós amb la diversitat sexual i la identitat de gènere. Una República que faci de la lluita per la igualtat de les persones i contra la LGTBIfòbia un dels seus principis constituents.

Des de fa anys, el Parlament i el Govern de la Generalitat ha treballat per avançar en la construcció d’un marc jurídic i unes polítiques adreçades a garantir els drets de les persones LGTBI però sobretot a fer la societat catalana més respectuosa amb la diversitat.


L’amenaça del govern espanyol de fer efectiva l’aplicació de l’article 155 pot implicar una aturada o fins i tot retrocés en l’àmbit de les polítiques LGTBI. Cal recordar que el PP sempre s’ha oposat al reconeixement dels drets de les persones LGTBI: va votar en contra de la llei del matrimoni (recorrent-la davant del TC), de l’adopció per part de parelles del mateix sexe, de la llei 11/2014 contra la homofòbia i recentment es van abstenir a l’admissió a tràmit de la Llei estatal LGTBI al Congrés dels Diputats. A més, gràcies a l’aplicació de la Llei 11/2014 i l’obertura d’un procés sancionador per part de la consellera Bassa, els Mossos d’Esquadra van poder immobilitzar el bus transfòbic de l’entitat Hazte Oir, que pretenia arribar a la ciutat de Barcelona, i fer-li retirar els seus missatges. S’actuaria de la mateixa manera sota el control del 155?

Per tot això també cal defensar la República, perquè només així construirem un país lliure i just per a totes les persones.


Xavier Florensa
Coordinadora LGTBI
Esquerra Republicana
lgtb@esquerra.cat