Moviments Socials

Ciutadania mobilitzada a Catalunya Nord

Francesc Pougault
Francesc Pougault
Ciutadania mobilitzada, del diccionari de la llengua catalana (enciclopèdia): «condició i dret que ostenten els qui pertanyen a una comunitat política erigida en estat que expressa el vincle existent entre aquest i els seus membres».
 
El dissabte 10 de febrer, catalans del nord i del sud i forasters es van retrobar al Voló per recordar la memòria del president Companys i exigir la llibertat pels presos polítics; a despit de les injonccions de la batllessa (a la qual reconeixem el mèrit d’haver organitzat l’acte), que no volia que ERC sigui present, els manifestants han fet evident el lligam amb els represaliats del 39 i els represaliats del 2017.
 
A la tarda del mateix dia, a Perpinyà, centenars de persones tan independentistes que demòcrates, van fer lluir els llaços grocs, llaços ostentats també per militants de partits francesos.
 
L’endemà tan a Bulaternera de Conflent que a Prats de Molló, tan per el record de la Retirada que per la llibertat dels presos politcs, es van reunir catalans i forasters, independentistes o no, per les mateixes reivindicacions.
 
Igualment el dilluns 12, ERC i JERC de Catalunya Nord manifestaran a Perpinyà amb els partits del Front Social per expressar el suport al dret a decidir dels Kurds davant l'agressió que pateixen de l’estat turc aliat de l’OTAN.
 
Resulta, que d’acord amb la definició del diccionari, tota aquesta gent ostenta que pertanyen a una comunitat política erigida en estat: la República Catalana, proclamada el 27 d’Octubre des d’ara eixamplada als Països Catalans.
 
 
Francesc Pougault
Secretari d'Acció Política
Esquerra Republicana – Catalunya Nord