Feminismes

L'Esquerra feminista

Mireia Mara
Mireia Mara

D’ençà que el el 2015 vam posar fil a l’agulla amb l’objectiu d’aconseguir un partit més feminitzat i més feminista, han estat moltes les hores que hi hem dedicat, molts esforços, molts quilòmetres recorreguts, moltes trobades arreu del territori i moltes persones (més de 300!! –gràcies a totes i cadascuna- ) les que ens heu ajudat a construir el nostre Pla per la Igualtat, aprovat per UNANIMITAT per l’Assemblea Nacional de Dones, l’Executiva i el Consell Nacional a finals del 2016.

Durant el 2017 hem recollit els primers i esperançadors fruits de l’enorme feina que entre totes i tots hem dut a terme: actes públics amb una paritat mai vista a sobre els escenaris, incorporació de l’argumentari feminista als discursos, visibilització de les dones i com a culminació, les llistes cremallera encapçalades per dos homes i dues dones a les quatre circumscripcions electorals, que han fet possible la perfecta igualtat de 16 diputades i 16 diputats al nostre grup parlamentari.

Ara ens queda la part més important del repte: fer que les mesures d’aquest pla, que han sorgit a la base i a tot el territori, siguin implantades a totes i cadascuna de les estructures territorials. Per això, convidem a les secretàries de les dones a posar-se a treballar en fer realitat la igualtat en la seva estructura territorial, i a totes les dones i homes del partit a compartir el compromís que des de la Direcció Nacional hem assumit i comencem a fer realitat.

Tenim molta feina per fer i més ganes encara de fer-la. I pensem que la nostra feina per la igualtat és una de les millors aportacions que en aquests moments podem fer al partit, a la societat i al país. Perquè la igualtat és una forma més d’arribar a la suma de noves persones, a l’assoliment de nous reptes, a la construcció d’una nova i millor societat. Comptem amb tu.


Mireia Mata i Solsona
Vicesecretària General de Gestió del Coneixement, Dones i Entorn
Esquerra Republicana
dones@esquerra.cat