LGTBI

En memòria de Francesc Xavier Jáurena

Francesc X. Jáurena
Francesc X. Jáurena
El passat 16 de febrer vam conèixer amb sorpresa i profunda tristesa la mort del jurista i company de la Coordinadora LGTBI d'Esquerra Republicana, Francesc Xavier Jáurena.

En Francesc, a banda de ser una bona persona, va ser un jurista apassionat que al llarg de la seva vida va posar els seus coneixements jurídics al servei dels drets de les persones LGTBI i de la llibertat del nostre país. Professor de Dret Constitucional a la UOC i membre de la Comissió per a la Igualació dels Nous Models de Família del Col·legi d’Advocats, s’havia doctorat recentment amb una tesi sobre la vulneració dels drets humans a l’Estat.

Però si un àmbit volem destacar d’en Jáurena (com era conegut popularment) és la seva vessant com a jurista especialitat en matèria LGTBI, on va jugar un paper cabdal com a redactor i “pare” de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia, una normativa pionera destinada a combatre l’homofòbia a la societat catalana. Precisament, durant els darrers mesos havia estat col·laborant en el seu desplegament, a través de les seves aportacions al reglament sancionador de la Llei.

La sobtada mort d’en Francesc Xavier deixa un buit enorme entre el col·lectiu LGTBI, ja que era una persona de referència i un aliat imprescindible en les lluites diàries per avançar cap a un país més just, divers i lliure. Sens dubte en Francesc ha col·laborat a que aquest camí cap a la igualtat sigui una mica més planer i les seves aportacions ens encoratgen a seguir treballant per avançar cap a aquest nou país que ell va somiar.



Coordinadora LGTBI
Esquerra Republicana
lgtb@esquerra.cat