Moviments Socials

FER FRONT contra la política de Macron

Manifestació a Perpinyà
Manifestació a Perpinyà
A Catalunya Nord, Esquerra Republicana hem optat per teixir aliances amb altres partits de les esquerres per actuar i tenir més força en el camp de les reivindicacions socials. Aquest més de març a Perpinyà, ERC ens mobilitzarem conjuntament amb les formacions d’esquerra, partits d’àmbit estatal francès amb representació a Catalunya Nord i partits del territori català, per oposar-nos a les polítiques de Macron.

FER FRONT contra la política de Macron

En contra de la majoria de la població, el govern continua la seva ofensiva de destrucció de drets i guanys socials i democràtics: enduriment de la persecució dels migrants amb la llei Asile et Immigration; augment de la CSG i reducció de les pensions; congelació del SMIC; reducció de les APL. Destrucció del servei públic amb tancament d'escoles i classes, de maternitat i d'hospitals de proximitat, oficines de correus, línies de ferrocarril... Després d'atacar els drets dels treballadors del sector privat, Emmanuel Macron vol fer-ho amb els dels funcionaris i dels ferroviaris. Un atac que no només deteriorà la situació d'aquests treballadors, sinó que també posa en greu perill els serveis oferts a tota la població.

Per fer passar la seva política de destrucció dels serveis públics, aquest govern (que no té menys de dotze milionaris i multiplica els regals als multimilionaris de les grans empreses i les finances) s'atreveix a denunciar els funcionaris i els ferroviaris per ser ... "privilegiats" ! Això demostra la seva naturalesa antisocial i també antidemocràtica. Com ho va fer per trencar el Codi de Treball, ara vol tornar a utilitzar les ordenances per tirar endavant la seva contra-reforma de la SNCF.

Les nostres organitzacions, conscients de la gravetat de la situació i de la urgència d'una alternativa política realment d’esquerres, han començat, tot respectant la nostra diversitat i amb la voluntat de clarificació política, una iniciativa unitària que volem seguir i ampliar. . Fem una crida a fer front amb els sindicats, associacions i col·lectius, i amb la població, per a resistir a totes i tots junts.

Convoquem a manifestar el dijous 15 de març amb els jubilats i els empleats dels EHPAD. A unir-nos el dissabte 17 de març, a la marxa de la solidaritat contra la violència i la discriminació racistes.

I a participar el dijous 22 de març al dia intersindical de la funció pública. Nosaltres hi serem darrera la pancarta unitària «Face au projet Macron, FAISONS FRONT !».



Comunicat conjunt
AL, CUP, EELV, ERC, JC, JERC, MJS, NPA, PCF
Perpinyà, 11 de març de 2018