Moviments Socials

Les armes no eduquen, les armes maten

Desmilitaritzem l'educació
Desmilitaritzem l'educació
La campanya Desmilitaritzem l'Educació s’emmarca en la lluita per un món on s'eduqui per generar pensament crític envers el sistema actual, i on la despesa militar es destini a despesa social.

Avui dia, el desplaçament forçat de persones a causa dels conflictes armats assoleix el rècord de més de 65 milions d’afectats. I els exèrcits no són la solució als problemes de seguretat que hi ha el món.

La venda d'armes al món ha augmentat per primera vegada des del 2010, i el 2016 la despesa militar va arribar a l’esfereïdora xifra de 1,7 bilions de dòlars.

Les polítiques estatals tendeixen a un model mundial cada vegada més militaritzat: augments de la despesa militar; comerç d'armes a països en conflicte; reinstauració del servei militar obligatori a estats europeus; o recursos públics a la R+D militar. I el Govern espanyol ara vol introduir com a temàtica educativa la "cultura" militar, tot un oxímoron.

Un any més, l’exèrcit torna a ser present al Saló de l’Ensenyament de Barcelona (14-18 de març) i, com cada any des de 2008, nosaltres també hi serem per rebutjar la campanya de propaganda edulcorada i de reclutament militar, i per defensar una educació basada en el foment de la cultura de pau, el diàleg, la convivència i l'antimilitarisme.

També denunciem la impunitat amb la qual actua Fira de Barcelona, malgrat que el Parlament de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona s'han mostrat contraris a la presència de l’exèrcit en espais educatius, de formació o de lleure.

Davant l’exèrcit i les seves armes, reivindiquem la no-violència activa, perquè la violència acaba quan l'educació comença. Aquesta és la nostra millor arma.
Fora l'exèrcit del Saló i de l'escola.


Campanya Desmilitaritzem l’Educació
@desmilitaritzem
www.desmilitaritzem.blog.pangea.org