Esports

Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau

Esquerra Republicana del País Valencià
Esquerra Republicana del País Valencià
El dia 6 d’abril es reivindica el paper de l’esport com a eina important per al desenvolupament de la pau. La capacitat de treball en equip, la tolerància i la integració són elements fonamentals per a la convivència i la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i cultural. I és aquí on l’esport juga el paper de vincle d’unió i d’equitat convertint-lo en la eina per al foment dels drets humans i en particular el dret de les dones.

Les Nacions Unides, els governs, les institucions i la societat civil cada vegada més aposten per incorporar l’esport i tot el que suposa, com una estratègia en la millora de l’educació, la salut, el desenvolupament i la pau. Sobretot en les regions afectades per pobresa, violència i conflictes.

És aquí on l’esport pot actuar com a catalitzador eliminant les barreres socials, atès que tots els pobles i cultures tenen incorporat l’esport d’una o d’altra manera i així es pot convertir en el vehicle del foment de la pau.

I és des d’aquest paper vehicular de l’esport per a fomentar la pau que aplicat a col·lectius de risc i més febles com les persones refugiades i població desplaçada entre d’altres, que EsquerraRepublicana del País Valencià fa una crida interpel·lant al Govern del País Valencià per articular els mecanismes adients que donen a l’esport el paper tan important per al Desenvolupament i la Pau.

Els estaments involucrats a l’hora d’articular aquests recursos pel foment de l’esport hauran de ser la Direcció General d’Esports i la Direcció General de Cooperació i Solidaritat, mentre no es cree una entitat especifica com el Consell Valencià de l’Esport que fou suprimit l’any 2012.

És una crida al Govern Valencià perquè aquesta data no siga una més a celebrar al calendari sinó perquè siga una inflexió i un compromís i assumisca l’esport com un element determinant en la construcció i Desenvolupament de la Pau.


Esquerra Republicana del País Valencià
paisvalencia@esquerra.cat