Esports

Els propers reptes en l’àmbit de l’esport

Xavier-Albert Canal
Xavier-Albert Canal
A l’hora d’escriure aquestes notes encara no s’ha format govern després de les eleccions del 21-D sense saber, per tant, qui comandarà en seu esportiva.

No obstant, sí podem concretar un dels reptes que tindrà la legislatura: una nova Llei de l’Esport i definir un nou model per l’esport català.

Des de fa uns mesos hi ha una proposta de Codi de l’esport, feta des d’una entitat privada i no des de govern. Sembla raonable que es pretengui que tota la legislació esportiva, estigui en un sol cos normatiu i no en diferents lleis.

Sigui aquesta proposta o, com sembla més adient, un projecte sorgit de govern, la llei de l’esport s’ha d’actualitzar i, amb ella, s’ha de redefinir el model esportiu que volem a Catalunya.

S’ha de dir que la proposta incorpora bona part del projecte que té Esquerra Republicana però, com ja vàrem advertir en articles anteriors, hi ha distorsions que caldrà modificar durant la tramitació parlamentària. Setmanes enrere l’executiva de la sectorial va tenir una trobada amb diputats del partit per fer-los avinents la nostra idea de la proposta.

Però també el proper 2019 ens durà noves eleccions locals. Hem d’apostar per l’esport com instrument per assolir una societat cohesionada i saludable.

Els municipis són els que han de planificar, dinamitzar i donar suport econòmic i logístic a l’esport com a realitat educativa, econòmica, de lleure i de benestar i salut amb dos sectors estratègics en especial: l’esport base i l’esport femení.


Xavier-Albert Canal
President de la sectorial d'Esports
Esquerra Republicana
esports@esquerra.cat