Ciutadania i Migració

Fem República: incorporem la diversitat

Núria Camps
Núria Camps
En els darrers dos anys, la sectorial de Ciutadania i Migracions d’Esquerra Republicana ha generat una activitat important per aconseguir incorporar la participació de la nova ciutadania a la dinàmica de construcció del nou país que volem.

En aquest marc, heu vist que hem passat a produir díptic en moltes de les llegües que es parlen a Catalunya: amazic, àrab, bengalí, hindi, panjabi, tagal, urdú, xinès.... a més de lògicament del castellà i català.

Hem exposat abastament que valorem la diversitat com una riquesa i no com un problema i volem que, el conjunt de la ciutadania, pugui decidir amb llibertat quin futur volem. Aquesta voluntat de participació no ha estat una retòrica del discurs, sinó que s’ha fet efectiva també en l’elecció de càrrecs electes als àmbits institucionals, al Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats, al Senat i també a algun ajuntament (encara a pocs). En aquests moments, bona part dels moviments i entitats socials reconeixen que Esquerra, no només parla de diversitat sinó que es preocupa perquè el nostre discurs pugui arribar a tot arreu, i de generar les complicitats necessàries per incorporar aquesta presència, que puguin intervenir activament en la construcció de les polítiques públiques.

La resposta no s’ha fet esperar i s’ha produït un increment important de la participació activa a la Sectorial tant en nombre d’inscrits, com en la presència de persones rellevants que aporten visions, opinions i continguts importants perquè la construcció del país sigui inclusiva i respongui a la diversitat de la gent que hi vivim.

En aquest sentit, hem elaborat cada any, plans de treball per anar construint el que anomenem xarxa de referents de ciutadania i en aquest sentit, disposem de homes i dones compromeses que responen a diferents àmbits de procedència, que viuen en diferents àmbit la territorial, que aporten expertesa en temàtiques diverses i que som capaces de debatre conjuntament i treballar continguts que volem compartir amb el conjunt del partit i amb tota la societat catalana.

Us demanem que tant si esteu participant d’una territorial, com si sou militants de base o encara no heu fet el pas de participar més activament a ERC, us hi impliqueu. Escriviu-nos a ciutadania@esquerra.cat perquè des de la Sectorial de ciutadania i migracions fem sessions informatives per canalitzar adequadament aquesta increment de la participació. Us convidem a participar-hi!


Núria Camps
Presidenta de la sectorial de Ciutadania i Migracions
Esquerra Republicana
ciutadania@esquerra.cat