Moviments Socials

Junts ho farem possible

Lourdes Arrando
Lourdes Arrando
Aquest Onze de Setembre de 2014 romandrà en les nostres retines per sempre més com el dia en que la gent de nostre país s’aplegà a dues de les principals vies de la nostre capital per a demostrar la seva voluntat. Sí, la nostra ciutadania va traçar una V de voluntat, de votar i de victòria.

La immensa majoria de la societat civil catalana va seguir la crida de l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural i es va manifestar a Barcelona per deixar ben palès el que espera dels seus representants polítics. Sembla ja irrefutable el fet que el desig d’exercir el nostre dret a decidir i d’assolir la independència de Catalunya, a hores d’ara, ja ha deixat de ser patrimoni d’unes poques forces polítiques, d’un sector minoritari de l’arc parlamentari català i ha imbuït la nostra societat. Organitzacions com l’ANC o Òmnium, o les restants entitats, més de 3.000, adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir han decidit mantenir viva l’exigència de convocar una consulta sobre el destí del nostre país, d’exigir a les forces polítiques que s’hi van comprometre de convocar la ciutadania a les urnes el proper 9 de novembre.

ERC, som un partit que ha estat fidel al seu país, es compromet ara a treballar colze a colze amb aquesta societat civil i a entomar el repte que ens planteja. És per aquesta raó que treballarem decididament, i cridem als nostres conciutadans a fer-ho, en la campanya unitària “Ara és l’hora”. Junts farem possible que el nostre poble s’expressi de forma pacífica, democràticament, fins i tot amb un to festiu, tal com fa temps que fan els catalans i catalanes, ja fos l’any 2013 en la Via Catalana o aquest 2014 en la V. Junts farem possible aquest exercici de radicalitat democràtica que ens ha de permetre exercir el nostre dret a decidir. Junts, societat civil i partits polítics que la representen portarem el nostre país, Catalunya a formar part del conjunt de nacions lliures, amb veu pròpia al món.

Com diu el president Junqueras: "No ens rendirem perquè la nostra força és la gent". Junts ho farem possible. Guanyarem!
 

Lourdes Arrando i Bellés
Comissió sectorial de Moviments Socials
movimentssocials@esquerra.org