Moviments Socials

ANC una oportunitat nacional

Jordi Fàbrega
Jordi Fàbrega
En un context d’emergència nacional com el que vivim, és clau, dins d’un procés d’alliberament nacional, que el conjunt de la ciutadania, tan si militen en opcions polítiques, culturals, sindicals... , com no, però des d’una tranversalitat lògica, s’organitzin a nivell local, comarcal i nacional, en lluita del dia a dia per la independència nacional, que és, en la situació actual d’emergència, de sentit comú.

Cal que l’Assemblea Nacional Catalana adopti una estratègia –full de ruta- clara, concisa, ben travada, consensuada, valenta, ben orientada, per tal que no cometre equivocacions que generin frustracions a la voluntat majoritària de llibertat del poble català. Nosaltres, com a partit, hi hem de participar, ajudar, ser-hi útils, perquè ha arribat el moment de cercar la confrontació democràtica i pacífica amb l’estat espanyol, el qual no només és un estat que ens menysprea sinó que, a més, genera mal viure en la població; és l’hora de la desobediència de Catalunya vers Espanya. L’ANC, com també ERC, no ens podem equivocar, el país s’hi juga el tot, ara és l’hora d’actuar.

Les activitats han d’ésser valentes i decisives. Cal menys folcklore independentista i més societat a actuar. L’estat espanyol viu en una situació de debilitat, és un estat anacrònic i fallit econòmicament; per tant, es reuneixen les condicions objectives perquè succeeixi allò que el poble de Catalunya decideixi. I pels moviments sobiranistes i l’ANC, en concret, com a motor social per a la llibertat nacional és l’oportunitat. ERC som punta de llança política, però sols no ho aconseguirem. El poble junt, sí. Donscs, som-hi!

Jordi Fàbrega
Secretari Nacional d’Entorn
Esquerra Republicana