Moviments Socials

La gent d'Esquerra aturem Eurovegas

Eurovegas
Eurovegas
En el moment que van aparèixer les primeres insinuacions d'instal·lar el projecte Eurovegas al Delta del Llobregat, la sectorial de Moviments Socials i la gent d'Esquerra dels municipis més directament afectats del Baix Llobregat, vam començar a mobilitar-nos i formar part de la plataforma Aturem Eurovegas, treballant colze a colze amb les entitats i ciutadans compromesos amb el futur del Delta i la comarca del Baix Llobregat.

La preocupació per les informacions rebudes via mitjans de comunicació sobre el projecte Eurovegas, se sumen a la gran opacitat del govern en aquesta matèria. No sabem res ni de costos d’expropiació; ni sobre les condicions ambientals, ni sobre la normativa antitabac, ni sobre l’accés als menors; ni informe de costos i beneficis, ni sobre els costos de reforç de la seguretat, sobre urbanització i mobilitat, ni sobre la gestió de residus, ni sobre l’ús intensiu de l’aqüífer, ni sobre costos ambientals, ni de l’increment de les necessitats de despesa social, ni de l’efecte crida de treballadors d’altres indrets que s’ocupin o no, ni dels riscos de desplaçament/substitució en què els casinos ocupen l’espai de mercat d’altres formes d’oci, turisme i comerç; ni sobre la relació costos socials/beneficis impositius; ni sobre els riscos d’augment del cost del sòl industrial per l’alternativa de sòl més barat agrícola o requalificat...

Com deia el nostre President, Oriol Junqueras “no podem hipotecar el nostre futur en un projecte faraònic que no té finançament quan hauríem d'estar invertint en sector industrial i de valor afegit'. El model d'Eurovegas és perpetuar i incrementar aquest model de desequilibri econòmic, basat en el baix valor afegit, en la baixa qualificació productiva. A més a més Eurovegas implica hipotecar un espai d'un valor extraordinari des d'un punt de vista ambiental, però també des d'un punt de vista agrari i també des d'un punt de vista industrial.

Esquerra Republicana treballa per uns Països Catalans que aposten per l'econmia productiva, pel valor afegit, per la qualificació dels llocs de treball... i per tant l'aposta ha de ser per l'agricultura de proximitat i per la indústria, especialment en un àrea com el Baix Llobregat tant fortament vinculada al Port de Barcelona, a l'aeroport, a la Zona Franca, i el corredor mediterrani.

Aquest no és un projecte qualsevol que afecta a un tros del territori,  sinó un projecte nacional en que ens juguem el model de país i la imatge que volem projectar al món. I la gent d'Esquerra, com sempre,  estem al costat dels qui lluiten.

Gerard Fernández
President de la comissió sectorial de Moviments Socials
movimentssocials@esquerra.org