LGTBI

Lluitar contra la LGTBIfòbia des del món local

Xavier Florensa
Xavier Florensa
El passat 20 i 21 de maig, diversos representants d’ERC vam participar a la segona edició de l’European Rainbow Cities Conference, celebrada a Barcelona i organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Vic. La primera edició d’aquesta conferència s’havia celebrat dos anys abans, en el marc del programa AHEAD (Against Homophobia European local Administration Devices), impulsat per l’Ajuntament i la Comissió Europea.

En el marc d’aquesta conferència es van debatre i treballar aspectes emergents de les polítiques LGTBI, com les que s’adrecen al col·lectiu trans o les polítiques d’igualtat fóra de l’àmbit urbà o metropolità, entre d’altres.

També el 28 de juny, coincidint amb la diada de l’Orgull, es presentava a Cerdanyola del Vallès la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, recolzada per la Diputació i la Generalitat i impulsada per ajuntaments com Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet i a la qual també s’hi va adherir Barcelona a proposta d’ERC.

Ambdues iniciatives tenen un denominador comú: el seu caràcter municipalista i la voluntat d’abordar les polítiques LGTBI des de l’àmbit local, consolidant una xarxa potent de ciutats que permeti avançar en les polítiques de diversitat sexual i LGTBI des de la proximitat.

L’existència de nombrosos plans locals que aborden aquest àmbit, la voluntat del Govern de la Generalitat de treballar amb els ens locals i la necessitat de desplegar la Llei contra la LGTBfòbia a tot el país, ha de facilitar l’evolució i consolidació d’unes polítiques força noves però del tot necessàries per assolir la igualtat real i plantar cara a l’homofòbia.


Xavier Florensa
Coordinadora LGTB
Esquerra Republicana