LGTBI

100 dies per continuar avançant en les polítiques LGTBI

Xavier Florensa
Xavier Florensa
Les darreres eleccions catalanes del 27S han suposat el retorn d’Esquerra Republicana al capdavant de les polítiques per al col·lectiu LGTBI que es realitzen des del Govern de Catalunya. Unes polítiques que ja vam vam iniciar el 2003 de manera pionera amb la creació d’una àrea específica al Govern, el Programa LGTB, i que vam continuar amb el Pla per al Col·lectiu LGTB, el Consell Nacional, l’adhesió del govern català a l’ILGA, la Llei per permetre l’adopció a parelles del mateix sexe i posteriorment, l’impuls per l’aprovació de la Llei contra la LGTBfòbia.

Quan es compleixien doncs els primers 100 dies del nou Govern, cal destacar l’impuls que en els propers temps suposarà la creació de l’actual Direcció General d’Igualtat. Aquesta area, encapçalada per la Mireia Mata, és l’encarregada de vetllar per la implementació de totes aquestes polítiques i de garantir el desplegament total de la Llei contra la LGTBfòbia: Tant a nivell del Govern de la Generalitat, a través del seu desenvolupament reglamentari, així com a nivell territorial a partir dels acords i la concertació amb els diferents municipis I organismes supralocals.

També en d’altres àmbits comencem a veure avenços pel que fa a reivindicacions que des de fa temps es venen fent des del moviment LGTBI. Aquesta mateixa setmana, el Conseller de Salut, Toni Comín, s’ha compromès davant les entitats que les dones lesbianes tinguin els mateixos drets d’accés a la reproducció assistida a la sanitat pública i que no pateixin les restriccions que patien fins ara.

En definitiva, la voluntat i el compromís d’Esquerra Republicana de seguir lluitant pels drets de les persones LGTBI i contra la homofòbia per avançar cap a una República de persones lliures.


Xavier Florensa
Coordinador LGTB
Esquerra Republicana