LGTBI

40 anys trencant la norma

Quan estimar una persona del mateix sexe encara era delicte va néixer el Front d’Alliberament Gai de Catalunya. Primer des de la clandestinitat i després, de la mort del dictador, un poc més obertament es va anar organitzant el moviment LGTB, a l’entorn del FAGC.

El 1975 el FAGC lluitava per la derogació de la Llei de Perillositat social, que va seguir en vigor encara fins al 1995 en què fou completament derogada, tot i que va ser el 1977 que es van derogar els articles referents als actes de les persones homosexuals i el 1989 els d’escàndol públic.

El FAGC, en aquests 40 anys, no ha estat només una entitat sinó l’eix vertebrador de la lluita del moviment LGTB. Des de la seva creació ha recollit les reivindicacions fonamentals, els seus lemes “Estima com vulguis” “Trenquem la norma” o “La teva por és la seva força” han estat lemes acollits per tot el moviment i que formen part de la nostra història com a col·lectiu.

El FAGC fa 40 anys, no és un aniversari qualsevol, és un aniversari del que formen part aquells joves, avui ja grans, que recorden les primeres passes, del que formem part els i les adultes, llavors molt joves, que hem crescut amb el seu discurs i les seves mobilitzacions, del que formen part aquells i aquelles joves d’avui que segueixen lluitant pel dret a ser visibles i a estimar sense discriminacions, pel dret a viure en una societat sense LGTBfòbia.

El FAGC fa 40 anys i nosaltres felicitem, aplaudim, ens emocionem i donem suport… a la seva història, les seves propostes i el seu futur. Per molts anys!


Carme Porta
Vicepresidneta de la Coordinadora LGTB
Esquerra Republicana